Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Přebory Prahy staršího žactva

15.6.2019. Kategorie: Závody

Přebory Prahy staršího žactva - 7 medailí



Ve čtvrtek a pátek mělo vyvrcholení sezony starší žactvo na Děkance.
Nastoupili jsme s velkou touhou ulovit alespoň nějakou medaili a osobáček. Nikdo by asi nečekal, že těch medailí bude sedm. Ale to předbíhám. Ve čtvrtek jsme se všichni těšili na 1500 m jak holek, tak kluků. V děvčatech velkým želízkem v ohni byla Majda Teplá, která trať ovládla způsobem start - cíl a nikdo její tempo neakceptoval. Velký boj se odehrál o druhé místo, do něhož se zapojila naše Eliška Drábová. Bojovala jak lvice a její úsilí bylo odměněno krásným druhým místem. Dále na trať nastoupili naši tři borci. Všichni s napětím očekávali, jak dopadne boj mezi našimJakubem Krejčířem a závodníkem SK Jeseniova Hrdličkou. Jakub tentokrát nic neponechal náhodě, soupeře si ohlídal a s velkým náskokem zvítězil. Moc mile překvapil Honza Hejsler, který ze sebe vymáčkl všechny síly a v krásné koncovce urval třetí místo. Hezky běžel i Honzík Škarda..

Pěkné osobáky si udělali na 300 m Majda Malátová, Majda Pokorná a Alex. Musím pochválit i bojovnost Rózy, která se kvalifikovala do pátečního boje ve skoku dalekém a Evči na kouli a Martina Kudrnovského na třístovce a kouli.

V pátek všichni čekali s napětím, jak se bude dařit našim borcům na 1500 m překážek. Po absolvování tréninku s Martinem Olšanem na Dukle, kde všichni "vypadali slibně" jsme čekali, co udělá nervozita startu na přeborech.
Děvčata nastoupila v počtu 5 závodnic a hned po pár metrech už bylo jasné, že Majda Teplá se do toho zase pustí. Výsledkem byl opět přebornický titul a čas, který ji řadí na druhé místo republikových tabulek.
Chlapců nastoupilo dvacet. Od samého počátku tempo udával náš Jakub Krejčíř za nimž v závěsu běžel závodník Sparty a náš Honza Hejsler. Ostatní početné pole se postupně propadalo a nikdo z dalších nechtěl akceptovat jejich tempo. Naši kluci opravdu překážky šli na jedničku a nebudu to protahovat, Kuba opět přeborníkem a obrovskou bojovností Honza Hejsler druhý. Kuba se svým časem dostal na druhé místo republikových tabulek a Honza Hejsler na čtvrté. Honzík Škarda běžel rovněž nádherně a vybojoval skvělé 7. místo.
Adam Feix se toho rovněž nezalekl.

Ostatní opět bojovali jako lvi, skvělý osobák Majdy Pokorné na 150 metrů, bojovné výkony Evči Novotné na disku a Martina Kudrnovského na 150m, rovněž Rozy ve skoku do dálky..

Na závěr holky a kluci běželi štafetu 4x300m. Žádné ambice jsme neměli, většina před pár minutami běžela dlouhou trať ale myslím, že jsme rozhodně ostudu neudělali.

Zuzana

Pojď si s námi zaběhat!

Na našich stránkách vidíš časy jednotlivých tréninků, kdy tě rádi přivítáme a ukážeme ti, že atletika je krásný sport a dá se dělat s radostí, nadšením a zapálením. Neboj se vyzkoušet jeden trénink s ostatními atlety a uvidíš, že atletika může být sport právě pro tebe! Budeme se na tebe těšit!