Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Přebory Prahy 2019

5.3.2019. Kategorie: Závody

Atleti si z krajských přeborů dovezli 5 medailí a plný ranec osobních rekordů

Přebor Prahy staršího žactva dne 17. 2. 2019 byl poznamenán termínem probíhajících jarních prázdnin, ale i tak jsme byli svědky krásných výkonů. Většina našich žáků i žákyň si na přeboru vylepšila svá dosavadní maxima či se k nim alespoň velice přiblížila. Z celkových šestnácti startů jsme si odvezli 10 osobáků. Všichni tedy zaslouží pochvalu za jejich předvedené výkony dobrou reprezentaci našeho oddílu.

Nejlepším výkonem se nejprve blýskl Kuba Krejčíř, který nedal šanci soupeřům na trati 3000 m, a vyhrál formou start - cíl. Ještě suverénněji pak vyhrála běh na 1500 m Majda Teplá. Oběma velká gratulace!

Gratulace patří i Róze Krejčovesové, která se dokázala probojovat do finále ve skoku dalekém výkonem 4.72 m.

Na závěr bych chtěla poděkovat rodičům našich svěřenců, kteří neváhali posunout příjezd či odjezd z hor, aby jejich mladý atlet mohl reprezentovat na krajském přeboru.

Závěrem bych chtěla říci, že jsem s dětmi prožila krásný nedělní den plný napětí a radosti a přála bych si, aby takových úspěchů bylo v následujícím období více a více.

Přebory Prahy mladšího žactva probíhaly ve dnech  27.-28.2019

Ve středu začalo dvoudenní klání na stadionu v nafukovací hale na Strahově, začínali jsme tratí na 60m. Hned v první disciplíně nám udělal radost Adam Ondriáš, když to cinklo a bral v osobním rekordu 8,15 bronzovou medaili. Ani ostatní borci se neztratili, ale největší hrdina dne byl Štěpán Schmidt, který musel běžet rozběh na 60m celkem třikrát, když se dvakrát v jeho běhu nesepla časomíra. Nutno dodat, že vyhrál všechny tři rozběhy a dostal se časem do finále ,,B“ který také vyhrál, za jeho výkon mu zatleskala celá sportovní hala.

Děvčata si udělala osobní rekordy, Anička Vítkovská ve vrhu koulí 7,08m a Katka Váchová v běhu na 60mpř. Časem 12,03.

Poslední disciplína byla trať na 150m i tam se všichni účastníci zlepšili, ale do finálových běhů nezasáhli.

Ani ve čtvrtek jsme neodjeli s prázdnou, v běhu na 800m si zajistil bronzovou medaili Jan Machalický výkonem 2:32,81. Nejlepší závod na 300m zaběhl Adam Ondriáš, když se opakovala situace z předchozího dne a po vyběhnutí nesepla časomíra, běh se opakoval a tam už Adam nenechal nikoho na pochybách a doběhl si vynikajícím časem 42,80 pro zlato a přebornický titul.

Adam se nominoval a bude nás reprezentovat i v meziměstském závodě Praha-Brno-Ostrava-Bratislava. Gratulujeme!

Na Závěr se běžely smíšené štafety 4x200m , ve svém běhu jsme doběhli na třetím místě, tady máme ještě skryté rezervy, ale ty hravě do letní sezóny dopilujeme.

Všichni účastníci podali vynikající výkony a všem přejeme mnoho úspěchů do dalších závodů a klání.

Za ŠSK Újezd nad Lesy, oddíl atletiky Zuzana Olšanová a Bára Plzenská

Pojď si s námi zaběhat!

Na našich stránkách vidíš časy jednotlivých tréninků, kdy tě rádi přivítáme a ukážeme ti, že atletika je krásný sport a dá se dělat s radostí, nadšením a zapálením. Neboj se vyzkoušet jeden trénink s ostatními atlety a uvidíš, že atletika může být sport právě pro tebe! Budeme se na tebe těšit!