Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Naši atleti na mezinárodních závodech.

10.9.2022. Kategorie: Oddíl, Závody

V 3.-5. září 2022 se uskutečnily mezinárodní Evropské dětské atletické hry 2022 v Brně.

 Jedná se o největší atletickou soutěž dětí v Evropě. Celkem se jich zúčastnilo 1857 mladých atletů z 15 států Evropy ze 124 oddílů. Během tří dnů proběhlo v krásném sportovním areálu VUT Brno přes 5000 startů. Jen na oblíbeném sprintu 60m bylo hodně přes 100 rozběhů. Náš atletický oddíl ŠSK Újezd nad Lesy úspěšně reprezentovalo osm vybraných atletů. Atleti, ještě žáci, si vyzkoušeli pobyt v kampusu vysoké školy (strava v menze, ubytování na koleji). 

Hlavně se však účastnili závodů v mnoha disciplínách (60m, 100m překážek, 300m, 1500m, vrh koulí, hod oštěpem, skok daleký, skok vysoký). Srovnání se zahraniční konkurencí bylo tak motivující, že padaly i osobní rekordy. Každý náš závodník startoval průměrně v pěti disciplínách. Na závěr posledního dne se atleti učili spolupracovat v závodě štafet 4x300m mix, kde jsme běželi v první dráze v prvním rozběhu. Sice jsme nedosáhli na cenné kovy, ale pro většinu atletů to byla první zkušenost s mezinárodními závody. Závodníci se vraceli do Prahy unavení, ale s novými zážitky. Na prohlídku Brna nezbyl vůbec čas.

fd....

Pojď si s námi zaběhat!

Na našich stránkách vidíš časy jednotlivých tréninků, kdy tě rádi přivítáme a ukážeme ti, že atletika je krásný sport a dá se dělat s radostí, nadšením a zapálením. Neboj se vyzkoušet jeden trénink s ostatními atlety a uvidíš, že atletika může být sport právě pro tebe! Budeme se na tebe těšit!