Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Zpravodaj k halovým přeborům Prahy mladšího žactva

7.3.2022. Kategorie: Závody

Dobrý den,

máme za sebou halový přebor Prahy mladšího žactva, který byl poměrně úspěšný a to hlavně zásluhou Naty, která získala zlato a titul Přebornice Prahy na 60 m, kde bezkonkurenčně vyhrála finále A. Naty také získala stříbro na 150 m a to po napínavém souboji ve finále A o zlato. Na 60 m nás také krásně reprezentovaly Kiki (udělala si nový osobák), Anička, Ami (také PB), Matěj (PB) a Ben. Ani nám se bohužel nevyhnula diskvalifikace, kterých bylo opravdu hodně (celkem 14) vlivem nakloněné dráhy a to Benovi na 150 m. Luky si ustanovil hezký výkon na 300 m a Jáchym se taky hezky snažil na 800 m, kterou běžel poprvé. Tina s Viky si oprášily jak se běhají překážky.

Na dálce bohužel holky (Ami, Kiki, Viky a Aničku) rozhodilo prkno vzdálené 3 metry od písku a nepodařilo se jim zlepšit si osobáky. I přesto se Aničce podařilo se dostat do finále a skončila desátá. Po počátečním zaváhání se zadařilo i Tině na výšce, kde si skočila krásný osobák 136 cm a umístila se šestá (i když medaile byla na dosah). Přestože Matěj neskočil základ, Pája s ním byla spokojená neboť udělal vše co mu poradila a bylo v jeho silách. Naše štafety na 4x200 m krásně zabojovaly (navzdory tomu, že jsme dostaly nejhorší dráhy) a štafeta A dokonce skončila pátá. Co je ale důležitější je, že se štafety obešly bez jediného zaváhání.

Chtěl bych moc pogratulovat všem zúčastněným ke krásným výkonům, rodičům za spolupráci a hlavně trenérkám Evě a Páje za velkou pomoc. Těmito závody jsme ukončili zimní závodní sezonu a nyní nastává jarní přípravné období, během kterého nás budou čekat v první fázi hlavně všeobecné tréninky, v druhé půli se zlepšováním počasí bude přibývat tréninků techniky, přespoláků a veřejek. 

Těším se na vás na trénincích a dalších závodech,

Tomáš Jirsa

Pojď si s námi zaběhat!

Na našich stránkách vidíš časy jednotlivých tréninků, kdy tě rádi přivítáme a ukážeme ti, že atletika je krásný sport a dá se dělat s radostí, nadšením a zapálením. Neboj se vyzkoušet jeden trénink s ostatními atlety a uvidíš, že atletika může být sport právě pro tebe! Budeme se na tebe těšit!