Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Atletické soustředění Sušice 2022

12.8.2022. Kategorie: Oddíl

Foto a výsledky zde: https://www.atletikaujezd.cz/o-nas/treninky-dochazka


Letošní soustředění proběhlo stejně jako v předchozích letech  poslední týden v červenci v lesoparku Luh na okraji města Sušice. Lesopark  leží  v lesnaté oblasti poblíž řeky Otavy. Náplní soustředění je intenzivní lehkoatletický trénink spojený s pobytem v přírodě. I s trenéry  se nás sem letos sjelo téměř na osmdesát. Pro konání tréninků máme k dispozici nově zrekonstruovaný atletický stadion v Sušici , v blízkosti ubytování.

Atleti byli rozděleni na skupinu závodní atletiky, která čítala další 4 podskupiny dle výkonnosti a věku a samostatně zde byla skupina našich nejmladších – přípravky. Závodní skupina kromě ranního výběhu měla denně třífázový trénink na stadionu. I naši nejmladší – přípravka nezaháleli, i když mají tréninkové jednotky lehce zkráceny a mají v programu více táborových her.

Volný čas byl vyplněn formou her v lese, výlety po okolí či koupáním v Otavě a moderním aquaparku, kde závodní skupina absolvovala závod v plavání a jízdě na tobogánu.

Úžasné prostředí nám nabízí možnosti pro nejrůznější soutěže a hry. V letošním roce kromě tradičního Sušického víceboje byl na programu turnaj v badmintonu, orientační běh a bojovka plná vědomostních soutěží. Rovněž zde proběhla přednáška o pravidlech atletiky.

Tradicí se stal čtvrteční závod ve výběhu na rozhlednu Svatobor, která se tyčí nad Sušicí. Soustředění zakončil závod ve smíšených štafetách na 4x60 metrů, kde se kromě našich atletů zapojili do zápolení i trenéři.

Počasí nám po celý týden přálo, večer jsme si zazpívali při doprovodu kytar našich dorostenců u ohně a už se všichni těšíme na následující rok.

--

Za ŠSK Újezd nad Lesy

Zuzana Olšanová


Pojď si s námi zaběhat!

Na našich stránkách vidíš časy jednotlivých tréninků, kdy tě rádi přivítáme a ukážeme ti, že atletika je krásný sport a dá se dělat s radostí, nadšením a zapálením. Neboj se vyzkoušet jeden trénink s ostatními atlety a uvidíš, že atletika může být sport právě pro tebe! Budeme se na tebe těšit!